Udostępnij na facebook.com Udostępnij na nk.pl Umieść w opisie gg Udostępnij na twitter.com

Dziczyzna i dania kuchni włoskiej na stole w Studiu Gastronomicznym

Z nami kolejna edycja warsztatów z mistrzami kuchni. Zajęcia w dniu 16.05.2017 r. prowadzili: Grzegorz Barwiński szef kuchni w Grand Hotelu Lublinianka i Piotr Słoński  z restauracji włoskiej Basico w Warszawie.

Uczniowie pod okiem kucharzy przygotowali następujące potrawy:

  • Zupa krem ze szparagów
  • Comber z królika duszony w winie ze śmietanką na tagliatelle
  • Comber jagnięcy grillowany  z warzywami sezonowymi (świeże karczochy i  szparagi)
  • Stek z jelenia, papryka faszerowana kaszą bulgur, sos miętowy
  • Schab z jelenia, pęczotto z warzywami i parmezanem
  • Pierś z kaczki pieczona z sosem malinowym, ziemniak pieczony, burak grillowany
  • Beza jałowcowa z bitą śmietaną z mascarpone i truskawami

Przygotowanie i degustacja tych potraw to niezapomniane przeżycie dla uczniów i opiekunów. 

 

Autor: Iwona Lipiec